El nou carril bici del carrer de Calàbria és una prolongació d’1,5 km del tram ja existent per sota de la gran via de les Corts Catalanes. Un cop estigui enllestit, aquest nou eix ciclista connectarà el Poble-sec amb les Corts.

Segons les previsions, les obres començaran el 13 de gener i estaran enllestides en només 10 dies, és a dir, el 24 de gener. L’actuació comportarà la instal·lació de noves senyalitzacions per als ciclistes, com semàfors i marques vials. També s’incorporaran els separadors de cautxú entre el carril bici i els destinats a la circulació de la resta de vehicles.

Les obres es fan en paral·lel a les de la prolongació d’un altre carril bici, el del carrer d’Àlaba, que unirà la ronda del Litoral amb el barri de la Sagrada Família. Aquests nous trams s’afegeixen als 190 quilòmetres de la xarxa de carrils bici de la ciutat de Barcelona. Durant els propers mesos, se’n crearan uns 17 km més, alguns dels quals uniran en línia recta trams fins ara inconnexos. Tot plegat forma part del Pla d’ampliació de la xarxa ciclista, que l’Ajuntament ha engegat aquest mes de desembre.