L’Ajuntament de Barcelona ha decidit eliminar les set parades per a autocars turístics dels carrers de Padilla i Consell de Cent i reubicar-les al carrer de la Marina, en una zona on el consistori defensa que hi ha voreres més amples que poden assumir el flux de turistes sense molestar els veïns del temple de Gaudí. De fet, es tracta d’una reorganització de l’espai molt demandada pel veïnat que viu a tocar de la Sagrada Família pel col·lapse que generaven els autocars, sobretot durant la campanya d’estiu.

El govern municipal executarà aquests canvis en dues fases, la primera de les quals comença aquest mateix dimecres amb l’eliminació d’una primera parada al carrer de Padilla (que passarà a ser cordó de serveis) i es completarà durant el mes d’abril amb l’eliminació de sis places més i l’habilitació d’una nova zona bus al carrer de la Marina (entre Diputació i Consell de Cent) amb tres places. En total, el nombre de places d’autocars turístics a l’entorn de la Sagrada Família passarà de 17 a 13.

A l’estiu s’espera que, com a conseqüència d’aquests canvis, es moguin alguns contenidors i es desplaci el carril bici de la zona. Així com haver eliminat ja totes les places de Padilla i les de Consell de Cent amb habitatges propers.

Posar fi a “situacions d’indisciplina”

L’Ajuntament apunta que aquesta intervenció a l’entorn de la Sagrada Família ha de posar fi a algunes “situacions d’indisciplina” que es van produir sobretot l’estiu de l’any passat. El tinent d’alcaldia de Turisme, Jordi Valls, assegura que el turisme “és un motor econòmic i sector estratègic indiscutible per Barcelona”, però reconeix que el repte del consistori és gestionar el turisme amb el teixit veïnal “que és qui en viu els efectes en el seu dia a dia”.