Aquest dissabte, 25 de novembre, és el primer dia en què es farà efectiu el canvi de sentit a la travessera de Gràcia arran de les obres del Mercat de l’Abaceria. El tram entre els carrers de Roger de Flor i del Torrent de l’Olla inverteix el sentit de circulació, amb l’excepció del tros entre passeig de Sant Joan i l’Escorial, que serà de doble sentit. Això obliga a modificar el recorregut del bus 114, que no passarà per l’eix Llibertat-Monistrol, sinó que es desviarà per Còrsega, Pau Claris i Rosselló.

Els veïns del carrer de la Llibertat, preocupats per l’augment del trànsit

Els veïns de carrers com el de la Llibertat, una via de plataforma única i amb velocitat limitada a 10 km/h, ja fa dies que expressen el seu malestar per aquests canvis. Els preocupa que a partir d’ara bona part de trànsit que creua la Vila de Gràcia per la travessera ho faci pels seus carrers.

Els veïns s’oposen que el trànsit privat faci el recorregut pels carrers de la Llibertat i de Monistrol fins al carrer de Bailèn, el mateix que es preveia que fes el 114. Finalment, però, l’itinerari del bus anirà per la travessera de Gràcia, el carrer del Torrent de l’Olla i després es desviarà per Còrsega, Pau Claris, Rosselló i el passeig de Sant Joan.

Canvis i talls de trànsit aquest cap de setmana

Les tasques per canviar el sentit de circulació es faran al llarg del cap de setmana. Dissabte es tallarà el trànsit a la travessera de Gràcia entre Torrent de l’Olla i Bailèn. A partir d’aquí el trànsit es desviarà per Torrent de l’Olla. També es farà efectiu el canvi de sentit al carrer de Ciudad Real, on els cotxes circularan en sentit ascendent des de la travessera i el carrer de Ramón y Cajal.

Pel que fa al diumenge, 26 de novembre, es treballarà al tram entre els carrers de Bailèn i Roger de Flor. Es faran les tasques de senyalització deixant un carril de circulació habilitat en sentit Llobregat. En sentit Besòs, el trànsit es desviarà pels carrers de Bailèn, Indústria i el lateral Besòs del passeig de Sant Joan.

Segons ha informat el districte, la nova configuració del trànsit permetrà escurçar el recorregut que faran els camions de les obres del Mercat de l’Abaceria pel barri.