mercat abaceria nou

La travessera de Gràcia canviarà el sentit de circulació del trànsit quan comencin les obres del futur Mercat de l’Abaceria, a finals d’any. Segons ha pogut saber betevé, l’Institut Municipal de Mercats (organisme que penja de l’Ajuntament de Barcelona) ha donat llum verda al projecte que preveu invertir el sentit del trànsit a la travessera per facilitar el pas dels camions d’obres.

Amb el canvi de sentit, s’allargarà el carril bici existent uns 70 metres (fins al carrer de Montmany) i caldrà variar el recorregut del bus 114 (que circularà en sentit Besòs pel carrer de la Llibertat, en comptes de la travessera). El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ja ho ha comunicat als veïns del districte en el darrer consell de barri del Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

Quin tram canviarà el sentit?

Segons el projecte aprovat, el canvi de sentit no es farà a tota la travessera de Gràcia, sinó que només s’invertirà el pas dels vehicles al tram comprès entre el carrer de Roger de Flor i el del Torrent de l’Olla. Per tant, el trànsit haurà d’accedir a la travessera per Roger de Flor i l’haurà d’abandonar, com a molt lluny, per Torrent de l’Olla en sentit mar.

canvi sentit travessera gracia

Serà per sempre?

En un principi, el canvi de sentit de la travessera de Gràcia s’implantarà amb motiu de les obres del Mercat de l’Abaceria (que coincidiran amb la reforma del passeig de Pi i Margall i l’ampliació de l’estació dels FGC de Gràcia, dues obres que, “per se”, complicaran la mobilitat al districte), amb l’objectiu d’agilitzar l’arribada dels camions d’obres al mercat.

Ara bé, el projecte aprovat per l’Ajuntament de Barcelona preveu “una sèrie d’aspectes de cara a una futura permanència”. De fet, durant la presentació de la reforma del futur Mercat de l’Abaceria, el regidor Eloi Badia ja va apuntar la possibilitat de mantenir el canvi de sentit a la travessera de Gràcia per reduir el pas de cotxes i motos pel cor del barri, tal com reclamen entitats veïnals.