Són els darrers creuers que faltaven per entrar al port de Barcelona. Des de primera hora del migdia les sis embarcacions de passatgers que no han pogut entrar al port per culpa de la boira ho han anat fent i de mica en mica l'activitat ha quedat normalitzada. Un cop els creuristes han arribat a bon port, ha estat el torn dels vaixells de mercaderies. Si bé la boira no ha marxat del tot, les primeres sortides dels creuers s'han pogut fer tot i que més tard del previst pels retards acumulats al matí. Les sirenes que s'han pogut escoltar des de diferents punts de la ciutat han estat l'única activitat marítima permesa al port durant sis hores. El vent de marinada ha portat a primera hora del matí una boira espessa que ha suspès l'entrada i sortida dels vaixells. Això ha causat esperes per poder embarcar. MANUEL PRIOR "Tendría que haber llegado el barco a las nueve de la mañana, o mejor dicho, a las nueve debía estar desembarcando. Y mira la hora que es y no han llegado, e información no te dan ninguna. Simplemente que te vayas y vuelvas dentro de una hora o así, a ver si ha podido atracar." ALICIA CONESA "Hem quedat a les 11 per començar a fer el check-in i així estàvem tots junts. L'embarcament comença a la una. Però ens han eviat cap aquí a fora, perquè es veu que amb tota aquesta boira els vaixells no entren a port, i no tenen encara cap zona habilitada per a nosaltres." Una boira que també ha afectat l'aeroport del Prat, que ha hagut d'activar, a primera hora del matí, el protocol per baixa visibilitat. Totes les operacions s'han hagut de fer de manera més espaiada, una situació que ha causat l'acumulació de retards en alguns vols de fins a 40 minuts i fins i tot la cancel·lació de 18. Quatre vols han pogut ser desviats a l'aeroport de Reus i un, al d'Eivissa. A hores d'ara encara s'acumulen alguns retards.

Una de les conseqüències de la boira que s’han pogut notar a la ciutat ha estat el so de les botzines dels vaixells, que les han fet sonar per avisar les altres embarcacions de la seva presència. Es tracta d’un procediment marcat pel reglament internacional de navegació, que obliga les embarcacions a emetre senyals acústics en condicions de poca visibilitat en funció de l’eslora i la situació de la nau. Les botzines s’han sentit a diferents llocs de la ciutat, com els barris de la Salut, el Clot o Sants.

Despés de sis hores amb l’accés al port tancat, els creues han pogut atracar cap a mig matí i els han seguit els bucs de mercaderies. Tot i la restricció, la Confraria de Pescadors de Barcelona no ha tingut cap afectació. A la tarda, amb la revifada de la boira, s’han repetit les afectacions.

L’aeroport, també afectat

Tot i que no ha calgut restringir tot el trànsit d’avions, la boira també ha afectat l’aeroport de Barcelona-el Prat. Fins a les 12h, s’ha activat el pla per mala visibilitat. A la tarda, la boira ha tornat a fer acte de presència però s’ha optat per no aplicar el protocol.

En total, s’han hagut de cancel·lar 16 vols d’arribada i 18 vols de sortida. A més, s’han desviat quatre avions que han aterrat finalment a l’aeroport de Reus i un altre ho ha fet a Eivissa. Els retards, d’uns 40 minuts, han estat la tònica general del dia.

Alguns vols d’arribada han hagut de fer maniobres d’espera abans de poder aterrar.