Han estat de sort, aquests cinc catalans han estat dels primers a poder sortir de Katmandú, via l'Índia, i després d'haver patit els efectes del terratrèmol en primera persona. Aquests aficionats al "trekking" van acompanyar els alpinistes Ferran Latorre i Núria Picas fins al camp base de l'Everest i va ser just, quan ja havien tornat i descansaven en un bar de la ciutat de Lukla, quan la terra es va començar a moure sota els seus peus. AMALIA HALCON "El terra del pati també i ja vam sentir tota la muntanya que queien pedres i les cases, les parets de les cases, no les cases senceres i que el camí s'havia obert" DOLORS HOMS "Ahir mateix al vespre a Katmandú vem anar al "consolat" que van habilitar allà al ministeri i estan allà dins vam haver de sortir corren de les instal·lacions perquè hi va haver una rèplica." La família sempre va estar informada gairebé des del primer minut. Una tranquil·litat que els va arribar gràcies a les noves tecnologies dels telèfons intel·ligents. JOAQUIM BOJ Curiosament no funcionava el telèfon però funcionava el Watsapp cada dia ens podiem enviar fotos i això ens donava una seguretat absoluta." La coordinació, especialment un cop a Katmandú, es van fer gràcies a l'agència de viatges. Unes gestions al consolat d'emergència que es va establir a la capital va permetre als cinc catalans poder sortir ràpidament, primer cap a Nova Delhi i després fins a Istanbul per arribar finalment avui a Barcelona. MARCOS CENTOMO, agència Tarannà " Lo importante para nosotros es más alla de que la gente lo pase bien como hacemos viajes un poco exoticos que lleguen bien a casa "Després de 35 hores de viatge tota una odissea aquests cinc catalans ja han acabat el seu periple i amb molta sort ja van camí cap a casa."

El grup va deixar els alpinistes al camp base i van baixar fins a la localitat de Lukla, on existeix un petit aeroport d’avionetes. Aquí, quan es disposaven a relaxar-se després de la llarga excursió, van començar a notar que la terra es movia. Les parets de les cases queien i el terra es va obrir. Espantats, van córrer fins a l’aeroport de Lukla, on van haver d’esperar, dos dies, fins que els helicòpters van acabar d’evacuar els primers alpinistes ferits del camp base de l’Everest. Després d’un viatge en avioneta el grup va aterrar a Katmandú i es va traslladar fins al consolat d’emergència que es va muntar a prop de l’aeroport. En aquella zona, comenten, no van veure gaires destrosses.

Al mateix consolat, tot esperant rebre més informació, una companyia aèria va obrir 37 passatges per viatjar fins a Nova Delhi, un cop allà els cinc van poder agafar un altre vol, aquest cop fins a Istanbul, i d’allà a Barcelona. Més de 35 hores de viatge i amb la sensació d’haver tingut força sort després de la catàstrofe viscuda al país.

Des de l’agència de viatges Tarannà, que els va organitzar la sortida, han estat constantment en contacte amb els excursionistes. Els responsables expliquen que, quan es tracta de situacions complicades, cal moure’s ràpidament per intentar treure els clients de les zones en conflicte. Ja ho van fer al Pakistan quan la situació d’atemptats es va complicar.