El servei de Bicing ampliarà la flota amb 1.000 bicicletes elèctriques més i 74 estacions per donar resposta a l’increment de la demanda. Segons ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona, les primeres 500 bicicletes elèctriques començaran a funcionar durant el segon trimestre del 2024 i el mig miler restant, a finals d’any. Amb tot, Barcelona assolirà un total de 5.000 bicicletes elèctriques, 3.000 de mecàniques i 593 estacions.

42 parades de Bicing a Sant Martí i l’Eixample

De les 74 parades noves de Bicing previstes pel consistori, els districtes de Sant Martí i l’Eixample concentraran més de la meitat. Segons el govern municipal aquests dos districtes són les zones de la ciutat amb més demanda i per això estrenaran 42 estacions de manera progressiva al llarg del 2024.

L’Ajuntament també instal·larà parades a la Trinitat Nova, la Clota i el Carmel, per facilitar la mobilitat entre Ciutat Meridiana, el Carmel, Vallcarca i la Teixonera i el Coll, respectivament.

El Bicing arriba per primera vegada a quatre barris

En aquesta expansió de la xarxa de Bicing a la ciutat, el govern municipal farà arribar les bicicletes compartides a quatre barris que fins ara no en tenien. Es tracta de la Marina del Prat Vermell, Can Caralleu, Montbau i Sant Genís dels Agudells. A més, s’ha previst la instal·lació de vuit parades de Bicing a Montjuïc per acostar el parc a la ciutat. Aquestes estacions seran les primeres que entraran en funcionament.

El Bicing assoleix unes xifres rècord

Aquest 2023, el Bicing ha registrat unes xifres de rècord. Els dies feiners utilitzen les bicicletes compartides 60.000 persones, amb pics que poden arribar als 66.000 usos. Aquestes dades suposen un increment del 33 % si les comparem amb les del 2019.

L’increment de viatgers també es tradueix en un augment dels abonats al Bicing. Des del 2019 ha crescut un 36 % i ja són 147.000 usuaris.

Vaga de treballadors de Bicing dimarts

L’anunci de l’ampliació de la flota de Bicing arriba hores abans de l’inici de la vaga indefinida convocada a partir de dimarts per reclamar un nou conveni col·lectiu de cinc anys que millori les condicions laborals i econòmiques. La presidenta de B:SM, Laia Bonet, s’ha mostrat esperançada en les reunions previstes per dilluns, després del fracàs de les negociacions d’aquest divendres per desconvocar les aturades.