seients bicing barcelona

Entre finals d’aquest 2023 i principis del 2024, l’Ajuntament de Barcelona instal·larà vuit estacions del Bicing a Montjuïc. L’acció s’emmarca dins del pla de mobilitat que el consistori ha ideat pel trasllat del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic Lluís Companys mentre duren les obres del Camp Nou, i que també preveu la construcció d’un carril bici per connectar la plaça d’Espanya i l’avinguda de Miramar (a través de l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia i l’avinguda de l’Estadi).

Localitzacions de les vuit estacions

El consistori ja ha publicat els projectes executius per construir les estacions. Cadascuna tindrà lloc per a 25 bicis elèctriques (és a dir, 200 bicis en conjunt) i es col·locaran als emplaçaments següents:

Totes les estacions seran al districte de Sants-Montjuïc, a l’entorn de l’Estadi Olímpic Lluís Companys
  • Avinguda de l’Estadi, 42: serà l’estació més propera a l’Estadi Olímpic, just davant de l’esplanada que hi ha entre l’Anella Olímpica i el Palau Sant Jordi. Tindrà un cost d’uns 26.000 € i per fer l’estació caldrà retirar unes pilones i els ancoratges aparcabicis que ara hi ha a la vorera.
  • Passeig Olímpic, 8: serà la segona estació més propera a l’Estadi. Es farà davant del CEM Pau Negre i comportarà eliminar unes cinc places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Costarà 20.500 €.
  • Avinguda de l’Estadi, 12: aquesta estació es col·locarà davant de l’edifici de l’INEF. Tindrà un cost d’uns 50.000 € i es construirà dalt de la vorera.
  • Carrer de la França Xica, 2: l’estació es farà a la calçada, just a tocar de la cantonada amb el carrer de Radas. La instal·lació costarà 19.800 € i obligarà a eliminar cinc places de zona verda per a cotxes.
  • Carrer de Mandoni, 6: aquesta estació de Bicing també se situarà a la calçada (s’eliminaran quatre places de zona verda) i es col·locarà entre la Gran Via i el carrer de Sant Fructuós. Tindrà un cost de 19.500 €.
  • Carrer del Marbre, 2: se situarà a la calçada (restarà espai d’aparcament lliure per a uns quatre o cinc cotxes) i estarà a tocar de la cantonada amb el carrer de la Pedrera del Mussol. Costarà 21.500 €.
  • Carrer dels Montfar, 5: es col·locarà al lateral de l’Institut XXV Olimpíada, a pocs minuts del Pavelló Mies van der Rohe, i també es col·locarà a la calçada (comportarà eliminar tres places de zona verda). Costarà 20.700 €.
  • Carrer dels Tarongers: se situarà pocs metres abans de la cantonada amb l’avinguda de Miramar, gairebé davant de les Piscines Municipals de Montjuïc. Es construirà a la calçada (es trauran algunes places d’aparcament lliure) i tindrà un cost d’uns 20.300 €.