vaga bicing barcelona 2023
Foto: @bicing

Convocada una vaga al Bicing de Barcelona. El Comitè d’Empresa del Bicing —liderat per la CGT i CCOO— manté l’aturada indefinida a partir del 14 de novembre. Aquest dia es farà una manifestació a la plaça de Sant Jaume a les 10.30 h per fer visible el conflicte. Reclamen signar un conveni de cinc anys de durada en què s’inclogui un augment de sou que garanteixi l’augment del cost de vida i que cobreixi “els béns necessaris com el menjar, l’habitatge i el transport”.

També reclamen plusos, com la recuperació del plus d’antiguitat i l’increment del plus per treballar en cap de setmana i festius; també la reducció de la jornada i el compliment de la llei de prevenció i del codi de circulació.

Més bicis i més reparacions

Segons el comitè, responsabilitzen l’Ajuntament de Barcelona de manca de diàleg amb els treballadors d’empreses subcontractades i la necessitat que les licitacions garanteixin condicions dignes.

Demanen hi hagi un increment del nombre de bicicletes per sobre de les 7.000 actuals i que es reparin les que estan “espatllades per no tenir-les aturades”. Un altra demanda que fan és que millori el servei de reposició de bicicletes d’una parada a una altra.

Més manifestacions a Barcelona dels treballadors del Bicing

El comitè ha convocat també una protesta per al 15 de novembre a les 10.30 h en BSM, al número 66 del carrer de Calàbria. I de cara al 16 de novembre, hi haurà una altra protesta a les 10.30 h a la plaça de Sant Jaume.