L’últim exemple es va produir durant l’última trobada de la Massa Crítica, unes trobades en què els ciclistes roden en grup pels carrers de la ciutat. En aquest cas, i en paral·lel a les crítiques rebudes per haver circulat per vies on no poden entrar bicicletes com el túnel de la Rovira, els participants van poder gravar com dos motoristes van envair la vorera per intentar superar el grup.
20 segundos d gloria MALDITAS BICIS QUE VAN POR LA ACERA #massacríticaBcn #biciBcn luego se comieron la MASSA igual pic.twitter.com/M21m3SP3mG
— #GoraMibiciclETA (@CBinvaders) 6 de març de 2016
Tot i que l’ús de fotografies i vídeos per denunciar aquestes actituds no és una novetat, sí que s’han fet més evidents recentment arran del vídeo del ciclista que circulava a rebuf d’un autobús a la ronda del Litoral. Aleshores diversos perfils de Twitter van respondre amb imatges de cotxes i motos fent un ús inadequat de l’espai públic.
Tanmateix, les xarxes socials són també un espai en què el mateix col·lectiu ciclista fa autocrítica. En aquest cas, un dels participants en l’última trobada de la Massa Crítica explica l’actitud incívica d’alguns dels assistents, així com l’esforç d’altres per contenir aquesta mena d’actuacions.
(3) Total, que por deformación profesional, les llamé la atención dicéndoles que no podían circular en sentido contrario.
— Nimbostratus (@CobaltBlueRaven) 6 de març de 2016
L’ús de plataformes com Twitter o YouTube per denunciar problemes de mobilitat per part del col·lectiu ciclista no és una tendència nova. Un dels vídeos que ha tingut més volada és el que va penjar un veí de Nova York l’any 2011, en el qual denuncia els obstacles que ocupen els carrils per a ciclistes de la ciutat estatunidenca.
El vídeo, publicat com a resposta a una multa per circular fora del carril, supera ja els 16 milions de reproduccions.