La “youtuber” barcelonina va recórrer a l’eina que YouTube posa a disposició dels usuaris per marcar els comentaris agressius o que violen les normes de la comunitat que estableix la plataforma. En una entrevista a Barcelona FM, Desirée Bela-Lobedde explica que va rebre per responsta “un correu electrònic automàtic de Youtube” que l’informava que no s’havia detectat cap violació d’aquesta normativa, tot i que l’usuari que l’havia publicat agredia violentament de forma verbal la bloguera pels seus orígens africans.

El tuit de la Desirée Bela-Lobedde en què interpel·la YouTube per la manca de reacció supera ja els 2.000 retuits i ha rebut desenes de missatges de suport. La “youtuber” assegura que cap responsable de la xarxa social ha contactat amb ella per estudiar el cas. Afegeix que estudiarà portar la denúncia davant de la fiscalia.

 

 

Bela-Lobedde explica que no considera racista que la gent li pregunti d’on és. El problema sorgeix, diu, quan la gent “posa en dubte que sigui nascuda a Barcelona, tingui estudis universitaris o parli català sense accent”.