L’Ajuntament i la Generalitat estaran presents en la nova fundació que gestionarà i donarà continuïtat als programes de recerca, conservació i educació del Zoo, amb la participació també d’universitats i centres de recerca. El parc en si seguirà depenent de la societat municipal que el gestiona actualment.

Trias ha refermat la voluntat de mantenir el Zoo a la Ciutadella, però fent-hi progressivament les millores necessàries en les instal·lacions. D’entre totes les previstes en el pla estratègic aprovat aquest any, hi destaca la construcció d’una passarel·la sobre el recinte per trencar barreres visuals, que tindrà 9.000 metres quadrats i una alçària variable.

Celebrant els 120 anys

En l’acte central del 120è aniversari, el científic Martí Boada ha glossat la història d’aquesta institució centenària i ha subratllat el valor de la seva tasca centenària en l’actual societat on les coses duren tan poc. L’associació cultural Arca de Noè ha lliurat una estàtua de platí a l’alcalde. Xavier Trias i la segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, també han inaugurat un mural commemoratiu on es mostren fotos del Zoo enviades pels visitants.

Amb motiu de l’aniversari, i coincidint amb les Festes de la Mercè, el Zoo de Barcelona dóna aquests dies accés lliure a una part del recinte on s’explica la seva història i es fan activitats lúdiques amb els més petits.