Els propers mesos seran decisius en la política catalana, però també en la municipal. La campanya electoral, al novembre, coincidirà de ple amb la negociació dels pressupostos del consistori per a 2013. El govern de CiU, en minoria, haurà de buscar suports per aprovar els comptes enmig d'un panorama polític marcat per la cita electoral. De moment, l'alcalde ja ha dit que els canvis a la Generalitat no els condicionen. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No ens afecta res, nosaltres continuem fent la nostra feina, i des del primer dia he dit que nosaltres estarem al costat del president de la Generalitat, sigui qui sigui, en defensa del nostre país." Els pressupostos municipals s'haurien de votar al desembre, just després de les eleccions. Caldrà veure si les estratègies de campanya dels partits en l'àmbit nacional incideixen en les negociacions que hi ha sobre la taula i, per tant, en possibles aliances. L'any passat, el govern de Trias va pactar els comptes amb el PP, però ara els populars desconfien de l'acord de CiU amb el PSC per al PAM, el Programa d'Actuació Municipal. En les properes setmanes es veurà si la geometria municipal canvia o no a causa del debat sobiranista a l'altre costat de la plaça.

S’acosten mesos decisius a l’Ajuntament i els canvis a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume poden marcar un punt d’inflexió. La campanya electoral, al novembre, coincidirà de ple amb la negociació dels pressupostos del consistori per a l’any vinent. El govern municipal, en minoria, haurà de buscar suports per aprovar els comptes enmig d’un panorama polític agitat per la cita electoral. L’alcalde, Xavier Trias, ja ha dit que els canvis a la Generalitat no els condicionen. “No ens afecta res, nosaltres continuem fent la nostra feina, i des del primer dia he dit que nosaltres estarem al costat del president de la Generalitat, sigui qui sigui, en defensa del nostre país”, ha dit.

Fonts de l’executiu de Mas també asseguren que la política catalana no ha d’afectar la dinàmica de l’Ajuntament, però caldrà veure si les tàctiques dels partits en l’àmbit nacional incideixen en les negociacions o no. En tot cas, hi ha temps fins al desembre, just després de les eleccions. Serà llavors quan s’haurien de votar els comptes municipals. L’any passat, el govern de Trias va pactar els comptes amb el PP, però ara els populars recelen de l’acord de CiU amb el PSC per al Programa d’Actuació Municipal, el PAM. En les properes setmanes es veurà, doncs, si la ja complexa geometria municipal s’altera o no pel debat sobiranista a l’altre costat de la plaça.