Adif executarà diversos treballs durant la nit de dissabte fins a la matinada de diumenge que modificaran el servei de trens que circulen per Barcelona. Les obres formen part del projecte d’implantació del nivell 2 del sistema europeu de gestió del trànsit ferroviari (ERTMS) a la línia l’Hospitalet-Mataró. Els trajectes pels trams afectats es podran realitzar en metro.

La circulació entre les estacions de Barcelona quedarà interrompuda des de les 0.15 fins a les 6.30 h de diumenge, 17 de novembre, i afectarà 20 trens de les línies següents:

  • Línia R1, que inicia o finalitza el recorregut a Badalona.
  • Línies R3 i R4 Nord, que acaben o comencen a Sant Andreu Arenal.
  • Línia R2 Sud, amb inici o final a Sant Andreu Comtal.
  • Línies R2 Sud i R4 Sud, que comencen o acaben a Barcelona-Sants.

Els viatgers afectats s’encaminaran al servei de metro a Badalona (Línia 4), Sant Andreu Comtal, Sant Andreu Arenal i l’Hospitalet (Línia 1) i Sants (Línia 5 i Línia 3). La resta del dia, els trens circularan amb normalitat segons la programació habitual.

Concretament, es duran a terme operacions als dos túnels urbans de Barcelona per fer una nova distribució del sistema de senyalització de l’equipament ASFA (anuncis de senyals i frenada automàtica). L’actuació es farà a l’àmbit de les estacions de Passeig de Gràcia i del Clot i de les bifurcacions de la Sagrera, Marina i Aragó i les connexions amb les línies en direcció a Sant Andreu Comtal i Badalona.