ANA PASTOR, ministra de Foment "Vamos a iniciar en Cercanías en Cataluña la instalación del RMTS o del ERTMS que le llaman otros. Y lo vamos a hacer porque estamos seguros que si hay un lugar en España donde hay que mejorar la seguridad es en las Cercanías de Cataluña."

La ministra de Foment ha fet aquest anunci al Congrés dels Diputats, responent una pregunta del diputat de CiU, Pere Macias. Tot i que no ha concretat quan començarà a aplicar-se, ha quantificat la inversió que caldrà fer, que és de mig milió d’euros per quilòmetre construït. La ministra ha justificat la necessitat de fer la inversió a Catalunya, “perquè estem segurs que si hi ha un lloc on s’ha de millorar la seguretat és en les Rodalies de Catalunya”.

L’anunci de Pastor arriba només dos dies despres que el Ministeri de Foment anunciés un pla de millora de la xarxa de Rodalies, especialment pel que fa a l’àmbit de la seguretat. La ministra va visitar Catalunya i va assegurar que calia actuar de forma preventiva davant els darrers accidents a la xarxa de Rodalies.

La ministra va reconèixer que el Ministeri de Foment té més de 5.748,5 milions d’euros pendents de pagar a Catalunya, destinats a grans infraestructures. 3.648 d’aquests milions correspondrien a inversions en Rodalies.