L’Autoritat del Transport Metropolità ha anunciat que els títols de transport públic comprats el 2023 seran vàlids fins al febrer de l’any 2024. En una nota de premsa han explicat que la decisió s’ha pres d’acord amb les administracions consorciades. Fins ara, tots els títols havien de caducar el 15 de gener de l’any vinent, però ara els usuaris podran fer-los servir unes setmanes més.

Segons l’ATM la decisió s’ha pres pels “canvis significatius que s’estan implementant” i expliquen que “la intenció és que la ciutadania disposi d’un temps addicional per adaptar-s’hi en la transició actual”. Des de fa pocs dies, les màquines expenedores han començat a deixar de vendre les targetes amb banda magnètica i han començat a dispensar-ne unes de noves, amb xip i recarregables.

Aquesta modificació de la caducitat, que es publicarà properament al DOGC, és aplicable als títols de transport integrats de l’ATM de Barcelona així com a la targeta T-4. Per la seva banda, la T-16 i la T-Verda mantenen la seva pròpia caducitat.

Pendents de la gratuïtat anunciada pel Govern

L’ATM també assegura que a la presa de decisió s’hi suma el fet que totes les administracions estan “pendents de conèixer les característiques reals de l’anunci del Ministeri de Transports i Mobilitat per aplicar la gratuïtat a certs usuaris”. L’anunci el va fer Pedro Sánchez durant el debat d’investidura.