Les àrees exclusives d’aparcament per a residents ja han començat a canviar de color i d’imatge. Dos equips d’operaris recorren amb les seves màquines els carrers de Gràcia per pintar de blanc les places d’aparcament reservades per als veïns. Algunes de les vies que ja han incorporat aquest dilluns el blanc són els carrers de Josep Torrent, Torrent d’en Vidalet i Ramón y Cajal, entre d’altres, que estan situats al cor del barri. Les feines també s’han estès a l’altre cantó, a l’entramat de carrers més propers a la plaça d’en Joanic. Una de les novetats que acompanya al blanc és que les places venen identificades amb la paraula “residents”.

Arees de zona verda aparcament es repinten blanc

Els veïns denuncien que no hi ha prou places de pàrquing

Alguns dels veïns han assegurat que tenir un vehicle privat al barri és complicat. Els residents es mostren escèptics amb el fet que canviï de color. Fins ara, la plaça podia provocar alguna confusió amb els usuaris de l’àrea verda que permet aparcar a tothom. Un problema que d’aquesta manera quedarà resolt, tot i que n’hi ha un altre que no se solucionarà: trobar una plaça lliure al carrer. Els veïns també lamenten que els preus dels lloguers dels pàrquings privats estan pels núvols.

Després del repintat a la Vila de Gràcia es farà el canvi de forma progressiva al nucli antic de Sarrià, el barri de Camp de l’Arpa del Clot i finalment al districte de Ciutat Vella. Tota la intervenció que es farà al carrer finalitzarà el proper 6 de juny. Fa poc que el barri del Carmel ja va estrenar les àrees blanques en només dos carrers: el de la Gran Vista i el de Mühlberg.

La nova imatge no implicarà cap modificació en la normativa i es mantindrà el mateix nombre de places que abans del repintat. El canvi ha sorgit després que l’Ajuntament va rebre les suggerències dels usuaris, que volien que aquestes places s’identifiquessin d’una forma més clarificadora. Un dels objectius és evitar confusions amb els usuaris de l’àrea verda per a no residents, la qual permet aparcar en horari regulat als qui no són veïns.

àrees de zona verda es repinten blanc

Places per pal·liar la manca d’aparcaments

De fet, la creació d’aquestes places es va fer per intentar pal·liar el dèficit estructural d’aparcament que hi ha a diversos barris de la ciutat. S’intenta, de pas, ajudar els veïns a trobar aparcament a prop de casa. Per contra, els familiars que visiten els residents i els qui són de fora el barri, però hi van a comprar, no tindran lloc per aparcar al carrer.