trànsit a la ronda de dalt

Trànsit preveu que els principals problemes es produeixin a les carreteres que porten a la Costa Daurada, com l’AP-7 sud i l’N-340 i la C-32 sud, i a la Costa Brava, la C-31. Concretament, les vies que poden registrar més volum de circulació durant l’operació sortida, especialment de 17 a 21 h d’aquest divendres i durant el matí de dissabte, són l’AP-7 en els trams de la Roca del Vallès, Mollet del Vallès i la Castellbisbal; la C-31, de Platja d’Aro a Palamós; la C-58, de Barcelona a Ripollet; la N-340, al Vendrell i la N-145, a les Valls de la Valira. 

A l’operació retorn, especialment la tarda i vespre de dimarts, es preveu molta circulació a l’A-2, del Bruc a Esparreguera; a l’AP-7, de Sant Celoni a la Roca del Vallès, de Vilafranca a Martorell i de Torredembarra a Tarragona, la C-31 i la C-65, de Platja d’Aro a Santa Cristina i Llagostera; la C-32, de Sitges a Sant Boi de Llobregat i la N-340, del Vendrell a Torredembarra.

Malgrat que les obres s’aturen en període festiu, algunes vies n’estan afectades i, per tant, s’hi podran produir retencions. Els trams que poden presentar afectacions són la B-20 a Sant Boi de Llobregat, sentit Nus Llobregat; la C-17, del quilòmetre 27 a 44, la Garriga i Centelles en els dos sentits, i l’A-2 al Bruc, amb un carril tallat sentit Lleida. A la demarcació de Lleida, la C-14 a Organyà i Oliana.

1.466 controls dels Mossos

En el transcurs del pont s’intensificarà la presència d’agents dels Mossos a les vies principals, així com a les àrees de servei i de descans de les autopistes. També hi haurà més controls i vigilància específica a les vies secundàries, on es produeixen la majoria d’accidents. En total, hi haurà 1.795 agents dels Mossos de servei, els quals preveuen fer 1.466 controls: 360 d’alcoholèmia i drogues, 297 de distraccions, 252 per revisar les mesures de seguretat passiva, 134 relacionats amb transports, 245 de velocitat i 178 de motocicletes.

Encara més precaució

Per l’elevada mobilitat que es preveu, el Servei Català de Trànsit demana màxima prudència al volant i destaca la necessitat de mantenir l’atenció en tot moment quan es condueix. Aquest any ja han mort 59 persones en accidents de trànsit a les carreteres catalanes.