Les critiques del col·lectiu de motoristes ha forçat l’Ajuntament a introduir canvis en la senyalització d’un carril bici del carrer de la Marina a l’altura del carrer del Consell de Cent. Segons va denunciar l’entitat Motoristes de Barcelona, el problema és que les motos que circulaven pel carril esquerre en arribar a la intersecció amb el carrer del Consell de Cent es trobaven, de sobte, un nou tram de carril bici, fruit de la nova configuració de carrils en l’entorn del tramvia de la Diagonal.

Això els obligava a fer un gir sobtat i perillós a la dreta per continuar pel carril de circulació. “El carril bici està mal senyalitzat, hi hauria d’haver una advertència a la intersecció anterior”, denuncia a betevé Gregori Hidalgo, membre de Motoristes per Barcelona. “Tot i que no tenim constància de cap accident sí que se’ns han adreçat motoristes que han patit ensurts en aquest punt perquè han hagut de canviar ràpidament de carril i passar al de la dreta, que ja està ocupat per altres vehicles”, ha assegurat Hidalgo.

Cons i senyals lluminosos per millorar-hi la seguretat

L’Ajuntament assegura que està estudiant si la nova configuració de carrils de l’entorn, fruit de les obres del tramvia de la Diagonal, requereix fer-hi algun canvi. De fet, aquest dimecres al vespre la Guàrdia Urbana, ja va col·locar-hi uns cons i aquest dijous s’ha reforçat encara més la senyalització amb barreres de plàstic i senyals lluminosos perquè es vegi bé a la nit.

L’Ajuntament hi ha reforçat la senyalització

Els motoristes hi veuen similituds amb el carril bici d’Aragó

La denúncia del col·lectiu motorista sobre aquest punt té similituds amb la que va comportar la mort del boxejador Xavi Moya, l’octubre de l’any passat. Un cas ara judicialitzat i en què els advocats de la família defensen que el carril bici del carrer d’Aragó tampoc no estava ben senyalitzat i suposava un perill per a les motos.