estacions metro barcelona pobresa energetica

Activistes de l’associació Aliança contra la Pobresa Energètica han fet canvis en els rètols de quatre estacions de metro de Barcelona per denunciar la responsabilitat de les grans subministradores d’aigua i energia en la pobresa energètica. Així, a la parada de la Línia 2 del metro, a Monumental, s’ha pogut veure un rètol modificat que diu “El benefici d’Endesa és Monumental.

Un altre exemple: a l’andana de l’estació de Foc de l’L10 han canviat el rètol per un de nou que diu “Foc a l’oligopoli energètic”. A l’estació de Poble-sec (L3), la queixa ha estat: “Agbar deixa el Poble Sec“. Mentre que a la línia vermella (L1) els activistes han assenyat a Naturgy: “Naturgy es passa les famílies per l’Arc de Triomf”.

Condonar el deute i evitar talls de subministrament

L’acció de denúncia s’ha fet aquest dimarts al matí i s’ha difós en un fil a la xarxa X. L’associació demana a les grans companyies de subministrament com “Agbar, Endesa i Naturgy que condonin el deute amb les famílies vulnerables i que estableixen fórmules per evitar que es generi més deute”.

La protesta s’emmarca en la Setmana Europea de Lluita contra la Pobresa Energètica i, segons l’associació, es vol lluitar contra “l’oligopoli energètic, i els mercaders de l’aigua per avançar en drets i garantir que ningú passi ni set, ni fred, ni foscor”.

benefici endesa monumental