El director de Mobilitat de l’Ajuntament, Adrià Gomila, ha respost les crítiques que alguns membres de l’oposició han esgrimit per la lentitud en les tasques de neteja de l’avinguda Diagonal donant les dades dels efectius que s’hi han dedicat. Durant tota la nit de dimarts hi han treballat 20 equips formats per 53 persones. A primera hora del matí de dimecres el dispositiu s’ha vist reforçat i s’hi han destinat 43 equips, cosa que vol dir 92 operaris. Han treballat gairebé manualment per retirar la cera de les espelmes que molts ciutadans van deixar a l’asfalt després de la manifestació per demanar l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Abans de la reobertura al trànsit, els tècnics han penjat senyals de perill de relliscades i la velocitat màxima s’ha limitat a 30 km/h.

El tall de la Diagonal ha provocat nombrosos problemes de trànsit durant bona part del matí. A més de l’avinguda, molts carrers travessers s’han vist afectats pels talls. El director de Mobilitat ha explicat que la prioritat de les feines i de la gestió del trànsit ha estat reobrir precisament aquestes vies que tallen la Diagonal. Les cues, segons l’Ajuntament, han arribat fins a Maria Cristina i han afectat especialment els carrers d’Aragó i Mallorca.

Òmnium demana disculpes

Des d’Òmnium Cultural, organitzadors de la concentració amb espelmes aquest dimarts, s’ha demanat perdó a través de Twitter. L’entitat valora positivament com va acabar la mobilització però en lamenta les conseqüències i problemes que s’han ocasionat i es posa a disposició del consistori.