La primera aturada que s’ha convocat per a aquest dimarts és a les 12 h a les portes dels centres de treball.  Tant l’Ajuntament com la Generalitat ha secundat l’aturada i s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume una àmplia representació dels dos governs. Durant l’aturada s’han sentit crits d’alguns manifestants: “Volem la República” i “llibertat”.

Al departament d’Ensenyament, a la Via Augusta, també s’hi ha concentrat una àmplia representació dels treballadors. Els manifestants han tallat el carrer durant uns minuts.

Els treballadors de diverses empreses també han seguit la protesta sortint de la feina i manifestant-se a les portes. Així ha estat la concentració a l’entrada de Betevé amb pancartes demanant “llibertat presos polítics”.

Davant la Delegació del Govern

Un dels punts calents pel que fa a les concentracions ha estat davant de la Delegació del Govern. Aquí molts treballadors de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats s’han concentrat juntament amb treballadors de diferents oficines de la zona. Al final, al voltant d’unes dues-centes persones amb pancartes han demanat l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i també s’han sentit crits de ‘Millo dimissió’. Tot plegat sota l’atenta mirada d’una vintena de policies nacionals i una desena de furgons policials. Els concentrats han tallat la circulació del carrer de Mallorca al seu pas amb Pau Claris, fins a les 12.15 h el que ha provocat cert col·lapse de trànsit just en aquesta zona de la ciutat.

A les 20 h a la Diagonal

Però la concentració més gran arribarà a les 20 h i l’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural han demanat que els assistents hi portin espelmes. El punt de sortida és la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal i des d’allà marxaran amb les espelmes fins a la plaça de Francesc Macià. Aquesta concentració substitueix les que s’havien previst durant aquesta jornada a les portes de les delegacions del Govern espanyol a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Les protestes al carrer arriben després de l’empresonament dels líders de l’ANC i d’Òmnium -Sànchez i Cuixart-, que van ingressar a la presó aquest dilluns per un presumpte delicte de sedició per les protestes del 20 i 21 de setembre a les portes del Departament d’Economia. En roda de premsa, el portaveu del govern Jordi Turull ha explicat que els consellers assistiran a aquesta manifestació però que no ho farà el president de la Generalitat.

L’ANC i Òmnium Cultural han convocat una  protesta per reclamar la posada en llibertat dels líders de les entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A les 12 h hi ha prevista una aturada als llocs de feina. A les 20 h es farà una manifestació d’espelmes que anirà des de l’avinguda Diagonal fins a la plaça de Francesc Macià.

 Concentracions a Europa

També hi ha previstes concentracions a Berlín, davant de la Comissió Europea a les 17 h. A les ambaixades espanyoles de Budapest a les 18.30 h i de Londres a les 19 h. A Brussel·les hi ha una concentració programada per a les 12.30 h a la plaça de Luxemburg.