La cera de les espelmes de la manifestació en suport dels presidents de l’ANC i Òmnium empresonats aquests dilluns està complicant la reobertura de l’avinguda Diagonal, on es va fer la concentració. El tram afectat ha estat entre la plaça de Francesc Macià i el carrer de Pau Claris, que es va reobrint parcialment a mesura que els operaris avancen en la neteja.

La multitudinària concentració, 200.000 persones segons la Guàrdia Urbana, tenia una consigna: que els assistents portessin espelmes per il·luminar de nit l’avinguda i enviar un missatge de solidaritat amb Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, els presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, empresonats des d’aquest dilluns a Soto del Real, a Madrid. Un cop acabat l’acte, els assistents van deixar de forma espontània les espelmes al terra de la Diagonal en petits altars. La cera, però, va dificultar que la circulació es restablís de seguida.

Aquest dimecres han continuat els problemes en aquesta via amb el tall total, fins al migdia, entre la plaça de Francesc Macià i el carrer de Pau Claris, on han treballat els operaris de la neteja. Han netejat la cera amb aigua a pressió i s’han ajudat de rasquetes per fer-la desaparèixer, però la feina és costosa. L’Ajuntament no ha fixat una previsió de quan podrien acabar els treballs.

El tall ha afectat els temps d’espera i diverses línies d’autobús que fan aquest recorregut s’han desviat per vies alternatives.

La Guàrdia Urbana ha recomanat evitar durant tota la jornada circular per aquesta avinguda. Els cotxes s’han desviat pels carrers adjacents i s’ha recomanat agafar el metro o utilitzar les rondes com a vies d’entrada.