La Comissió de govern ha aprovat inicialment la remodelació de l’avinguda del Príncep d’Astúries entre la plaça de Lesseps i la via Augusta. La reforma vol revitalitzar el carrer i augmentar l’espai dedicat als vianants eixamplant les voreres i reduint els carrils de circulació.

Les voreres noves  tindran una amplada de 4,5 metres, el que representa en alguns punts el doble del que tenen ara. Per aconseguir-ho, es limitarà l’espai al trànsit rodat, que actualment té cinc carrils: tres per a vehicles —un de pujada i dos de baixada— i un en cada sentit per a busos. Amb la remodelació, es reduiran a tres: dos en sentit descendent – un per a busos i l’altre per a cotxes-, i un carril ascendent compartit per a cotxes i busos.

A banda, hi haurà un carril adicional de 1,80 metres destinat a càrrega i descàrrega, on també hi ha previst col·locar els contenidors i habilitar zones d’aparcament per a motocicletes. El paviment serà sonoreductor per evitar la contaminació acústica.

Segons el consistori, el projecte recull les peticions i inquietuds de veïns i comerciants, que feia temps que reclamaven que una via més pacificada connectés amb els barris adjacents. De fet, el veïnat es va constituir en una plataforma que va presentar a l’Ajuntament un avantprojecte per tal de remodelar íntegrament l’avinguda.

En aquest sentit, s’han incorporat més zones d’estada per a les persones, com bancs, i també més passos de vianants. Pel que fa a la il·luminació, se substituiran els fanals per uns de més eficients des del punt de vista energètic. Es renovarà el mobiliari urbà i s’instal·laran dos punts de recàrrega lenta per a motocicletes elèctriques.

El pressupost de l’obra és de 4.850.457 euros, està previst que els treballs comencin al febrer i s’allarguin durant un període d’un any.