El tram de Virrei Amat a la Meridiana de Fabra i Puig es tallarà el trànsit un cap de setmana al mes a partir de la tardor. Serà de 9 a 21 h, tot guanyant un gran espai de 2,8 km lineals i 72.800 m2 de superfície reservats per al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva de la ciutadania, lliure de la circulació de vehicles.

S’ha fet la prova durant la desescalada

Durant els mesos de la crisi sanitària per la covid-19, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar diverses mesures per fomentar la mobilitat sostenible i garantir la distància de seguretat. En aquest sentit, a Nou Barris es va obrir un gran àmbit per al passeig, les activitats d’oci i la pràctica esportiva. Es tractava de l’Eix Fabra i Puig – Onze de Setembre, des del carrer del Tajo (Nou Barris) al carrer del Segre (Sant Andreu).

A partir de la tardor es mantindrà una part important d’aquest tall, des de Virrei Amat fins a la Meridiana. La part superior del tall des de Virrei Amat fins al carrer del Tajo quedarà oberta al trànsit perquè, segons el districte, la mesura no ha tingut gaire impacte en la circulació dels vianants. “Es tallarà només des del passeig de Fabra i Puig fins a la Meridiana en el cas del districte —comenta el regidor de Nou Barris Xavier Marcé— . I, evidentment, podran passar els vehicles públics i de transport, i també hi haurà càrrega i descàrrega. És una mesura que, en aquests moments, està consensuada amb tots els veïns i està molt ben vista. I tinc la impressió que això ajudarà d’alguna manera a reflotar, a reimpulsar, el comerç del barri”.

La mesura va tenir molt bona acollida

Veïnat i comerciants veuen amb bon ulls la mesura. “Es veu molta més vida al carrer, amb el carrer tallat afirma Isabel Lao, dependenta d’una de les botigues del passeig—. Es va notar quan van tallar perquè passejava més gent, entrava més gent a la botiga, també hi havia més gent caminant pel mig del carrer, és més ample, amb més distància, més famílies”. Veïnes com la Nerea Aznar també es mostra satisfeta amb la notícia: “És més tranquil i no hi ha tanta aglomeració de gent. Per anar a comprar és molt més tranquil i tens més temps per veure coses”.

Dos carrers més tallats al trànsit

No serà, però, l’única actuació en aquesta matèria que es consolidarà properament al districte. En els últims mesos s’han tallat cada dia, també de 9 a 21 h, sis carrers: Cubelles, Pablo Iglesias, Vidal i Guasch, Simancas, Casals i Cuberó i Font d’en Canyelles. En tots els casos l’objectiu ha estat el mateix, el de garantir una xarxa d’itineraris segurs per on passejar i fer esport individual respectant les distàncies de seguretat. Un cop analitzat el seu funcionament, s’ha consensuat mantenir i consolidar els talls que millor han funcionat. Així, s’ha acordat mantenir també les tanques a dos carrers, els de Cubelles i Pablo Iglesias.