L’Ajuntament ha posat en marxa un seguit d’accions informatives a Ciutat Vella amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la prioritat dels vianants al carrer. La campanya posa l’atenció a reforçar les actuacions entre el col·lectiu “skater” i també entre els usuaris dels serveis de lloguer de bicicletes i patins per fer més segurs els desplaçaments a peu. El consistori creu que és més important que mai protegir els vianants en el context de la pandèmia de la covid-19 i fer viable la convivència amb els vehicles de mobilitat personal, que estan guanyant pes. I recorda que les multes poden enfilar-se fins als 500 euros.

 Amplien “Atenció skater!”

Una de les principals vies de conscienciació a peu de carrer és la tasca entre els col·lectiu de patinadors. L’any passat es va posar en marxa la campanya informativa “Atenció skater!” a la plaça dels Àngels. Ara, s’ampliarà a altres punts de Ciutat Vella en què també hi ha problemes de convivència amb els vianants. Serà a les places de la Font de Carmen Amaya, Castella, Ramon Berenguer el Gran, Ramon Berenguer el Vell i Hilari Salvadó, els carrers de Sant Pere Més Baix i Joaquín Costa i el Parc de la Barceloneta.

Els cartells —en català, castellà i anglès— recorden als patinadors que la prioritat és dels vianants i els recomanen desplaçar-se a peu pels carrers de Ciutat Vella recordant que “l”skate’ fa soroll” i “pot ser un perill”.

A més, es repartiran fulletons informatius a 36 establiments relacionats amb l'”skate” i s’instal·larà un vinil al cub del MACBA que inclourà la normativa.

Bicicletes i patins de lloguer

L’altra iniciativa del districte de Ciutat Vella va dirigida als usuaris dels patinets i les bicicletes de lloguer. L’Ajuntament distribuirà materials informatius en diversos idiomes —català, castellà, anglès, àrab, urdú, tagàlog i bengalí— als negocis de lloguer, als aparcaments en forma de U, a les xarxes socials i als manillars dels vehicles.