Les agències de viatges reclamen més protecció per als passatgers afectats per retards o cancel·lacions. Aquesta setmana, l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) s’ha reunit amb la Secretaria d’Estat de Turisme per exigir una solució a aquesta problemàtica.

Defensen que, en molts casos, són les encarregades de respondre als seus clients i demanen a l’Estat que regularitzi la situació perquè no esdevingui una tendència any rere any.

Les agències fan especial menció als problemes que genera la principal operadora de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, Vueling. Segons el president de l’associació, Martí Serrate, la companyia “s’ha de reorganitzar i reestructurar perquè fa diversos anys que tenen retards i cancel·lacions”. L’últim cas l’han vicut aquest diumenge centenars de passatgers de Vueling.

Actualment l’ACAVe ofereix els seus clients un servei que gestiona les reclamacions dels afectats per retards o cancel·lacions i també les indemnitzacions corresponents. El 2017 se’n van tramitar més de 400.