L’Ajuntament ha reforçat el servei de bus durant l’estiu. Concretament, les línies D20, 59 i V15, que circulen per la Barceloneta, i les línies 39 i 45. Han substituït cotxes estàndard per articulats i han incrementat la freqüència de pas en funció dels dies, per tal que el temps d’espera sigui entre 6 i 10 minuts. L’objectiu és pal·liar l’augment de mobilitat a la zona de platges i al centre de Barcelona, com a conseqüència de l’increment de turistes. Tot i això, els usuaris consideren que és insuficient i asseguren que han d’esperar més de 25 minuts per agafar el bus. De fet, a la tarda hem pogut veure cues a les parades de la Barceloneta.

Aquesta iniciativa es finança amb la taxa turística i ha costat 1,88 milions d’euros. Segons el regidor de Turisme, Agustí Colom, “és una demanda veïnal i un element de retorn dels ingressos del turisme a la ciutat”.

Aquest reforç estival de bus ja es va posar en marxa l’any passat i va permetre augmentar el servei més de 17.300 hores. Es tracta d’una actuació que s’emmarca dins del Pla estratègic de turisme 2020.