A partir d’aquest dilluns 1 d’agost hi ha noves afectacions per obres a les línies L3 i L5 de metro. D’una banda fins al 17 d’agost queda sense servei el tram entre les estacions de Paral·lel i Liceu per les obres de retirada d’amiant de les instal·lacions. D’altra banda, al tall de L5 s’hi afegeix l’estació del Carmel fins al 31 d’agost per continuar amb les tasques de renovació de les vies i mitigar les vibracions del pas del combois entre la Sagrera i Horta.

El tram entre Paral·lel i Liceu, fora de servei fins al 17 d’agost

A partir del dilluns, 1 d’agost, el tram de l’L3 entre les estacions de Paral·lel i Liceu quedarà inoperatiu a causa de les obres. Afectarà, doncs, també, l’estació de Drassanes. El metro funcionarà amb normalitat al llarg de la resta de la línia, entre Zona Universitària i Paral·lel i entre Liceu i Trinitat Nova. En el tram afectat no circularan trens fins al dimecres dia 17 d’agost.

obres L3 metro barcelona 2022

Transports Metropolitans de Barcelona recomana fer servir les línies d’autobús convencional V13, 59, D20 i H14 per cobrir el recorregut que deixarà de fer el metro. En aquest sentit, TMB convida els usuaris a planificar els trajectes a través de l’aplicació mòbil de TMB.

Busos llançadora a l’L5 entre la Sagrera i el Carmel

A partir de l’1 d’agost, i fins al 31, es farà la segona fase de les obres a la línia 5, amb una estació més afectada. Si fins ara les obres afectaven el tram entre La Sagrera i Horta, a partir de l’agost s’amplia el tall a una estació més, la del Carmel. Aquestes són les parades que romandran tancades durant tot el mes:

  • Horta
  • Vilapicina
  • Virrei Amat
  • Maragall
  • Congrés

TMB recomana planificar el recorregut abans de sortir de casa i creu que una bona opció és fer servir la resta de línies de metro per poder arribar a les estacions del tram afectat. Es reforcen les línies de bus de la zona afectada pel tall, especialment la V27 i la D50. A més, s’activarà un bus llançadora amb un “recorregut similar” al metro.

D’altra banda, cal recordar que els passatgers de TMB tenen també el telèfon d’atenció al ciutadà 900 701 149 per fer qualsevol consulta sobre les afectacions i els trajectes alternatius.