El trànsit de la cruïlla entre el carrer de Balmes i el de Rosselló es veurà afectat a partir d’aquest dimarts i fins a finals d’estiu per obres a l’estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat. S’eliminarà un carril de Balmes, s’ocuparà també una part de la vorera, i es desplaçaran dos carrils de Rosselló. També es veurà afectat un carril d’aparcament i la vorera.

Les obres començaran aquest dimarts, 10 de gener, en una primera fase, per eixamplar l’andana de l’estació de Provença dels FGC i millorar-ne la capacitat. Al carrer de Balmes s’eliminarà el carril costat Besòs i s’ocuparà una part de la vorera a la mateixa altura de l’estació, de manera que només quedaran tres carrils per circular.

Al carrer de Rosselló hi haurà dos carrils afectats al costat mar que hauran de desplaçar-se lateralment a la part més propera a l’encreuament i també es veuran afectats un carril d’aparcament, un de circulació i la totalitat de la vorera. Per això s’habilitaran diversos trams a la calçada per desviar els vianants. En aquesta via quedaran dos carrils oberts al trànsit.

Els treballs, que tenen un cost de 6,2 milions d’euros, permetran construir dues noves sortides d’emergència i una nova entrada a l’estació així com eixamplar l’andana en sentit Sarrià de tres a vuit metres en el tram proper al vestíbul de Rosselló. Això incrementarà la capacitat de passatgers que es poden concentrar a l’andana.

De fet, l’estació de Provença és la segona amb més volum d’usuaris de la línia Barcelona-Vallès, després de Plaça Catalunya, amb 8,6 milions de viatgers a l’any. Actualment disposa de mampares per evitar accidents quan hi ha més acumulació de passatgers.