Esperen no arribar a haver de convocar una vaga aquest estiu, com ja van fer el maig de l’any passat, però, segons ha explicat el delegat sindical de SEPLA a Vueling, David Rodríguez, els pilots de la companyia emprendran “les mesures legals necessàries” si no s’arriba a un acord en el marc de la negociació del nou conveni col·lectiu de l’empresa.

Segons Rodríguez, el 90 % dels pilots de Vueling ha donat a la secció sindical de SEPLA via lliure per emprendre les mesures necessàries en el marc d’aquesta negociació. Al programa de betevé ‘El matí de Barcelona‘, el delegat ha dit que les negociacions estan “encallades” i que l’empresa manté una posició “immobilista”. Després de dies sense trobar-se, aquesta setmana hi ha convocada una reunió entre les dues parts.

El mes d’octubre passat, el 70 % dels pilots de Vueling van rebutjar l’acord signat entre SEPLA i Vueling per a la creació d’aquest nou conveni col·lectiu, perquè el consideraven insuficient. Demanen millores salarials, però també de les condicions de treball, com millores en les programacions dels vols. Segons els pilots, actualment els imprevistos i canvis constants d’última hora els impedeixen planificar el seu dia a dia i conciliar la seva vida professional i personal.

Quan es va signar el primer conveni col·lectiu, assegura el sindicat, les taules salarials es van fixar amb la intenció d’abaratir costos a canvi de generar un creixement inicial de l’empresa sostenible. Aquesta taula, afegeixen, s’hauria d’haver modificat amb el pas dels anys, sobretot tenint en compte el creixement de Vueling, que els darrers dos anys ha estat el més gran “mai vist en una companyia espanyola”.