L'aeroport del Prat per sota dels nivells prepandèmia

(ACN/redacció) El primer cap de setmana d’agost és un moment clau pel que fa a l’operació sortida de vacances. Són moltes les persones que se’n van o tornen de viatge en aquest moment de l’any. El nombre de vols programats a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat per a aquest primer cap de setmana d’operació sortida d’agost és un indicador, doncs, de l’activitat turística del moment.

Tot i la recuperació que ha experimentat el sector turístic en els darrers mesos després de les restriccions, aquest indicador presenta encara uns valors inferiors als que tenia abans de l’esclat de la pandèmia. Suma 3.508 vols programats entre el 29 de juliol i l’1 d’agost, mentre que durant el mateix període del 2019 es van registrar 4.019 operacions.

La majoria de les destinacions són internacionals

Segons dades publicades aquest divendres per Aena, els dies de més activitat seran divendres, 29 de juliol, i diumenge, 31 de juliol, amb 903 i 913 vols, respectivament. Pel que fa a dissabte, 30 de juliol, l’aeroport té programades la sortida i l’arribada de 794 avions, mentre que dilluns, 1 d’agost, n’espera 898. Pel que fa a les destinacions, un 72 % corresponen a vols internacionals, mentre que el 28 % restants són nacionals.