turistes Park Güell
Foto: Vicente Zambrano González

(Redacció / ACN) Catalunya ha passat de rebre 306.300 turistes internacionals el juny del 2021, a acollir-ne més d’1,24 milions el juny del 2022. La xifra, per tant, s’ha multiplicat per quatre. Tot i això, la dada de visitants estrangers encara està per sota dels màxims del 2019 (1,49 milions). Són dades de la Conjuntura turística hotelera publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Si obrim el focus en el total de viatgers, no només els estrangers, les dades també confirmen que el sector turístic recupera volada, amb un total de 2,16 milions de viatgers. El creixement no és tan gran com en el cas del turisme d’altes països, però així i tot es dupliquen les dades del 2021, quan el nombre de turistes es va quedar just per sota el milió (994.986). No obstant això, el total de visitants encara es troba un 5,9 % per sota del juny del 2019, abans de l’esclat de la pandèmia.

Un de cada quatre turistes de Catalunya, a Barcelona

Per demarcacions, Barcelona concentra el 18,7 % de turistes que arriben a Catalunya. Al juny, les comarques metropolitanes han rebut 1.144.302 visitants, gairebé tres vegades més que l’any passat, però un 10,2 % menys en comparació amb el juny del 2019. A la resta de demarcacions els turistes augmenten a tot arreu, però només a Tarragona se superen els nivells prepandèmia, en un 1,5 %.

Catalunya, entre les preferides de l’estat

Pel que fa als residents a l’estat, les arribades han crescut menys (+33,7 %), i han arribat als 921.064 viatgers. Catalunya ha estat la segona destinació principal de l’estat, només superada per les illes Balears. Aquest juny, s’ha concentrat 6,09 milions de pernoctacions en territori català, el 17,3 % de total estatal, superant destinacions com les Canàries, el  País Valencià o la Comunitat de Madrid.

Al conjunt d’Espanya, la xifra de turistes ha superat els 11 milions, el que suposa duplicar els volums registrats l’any passat (5,6 milions). No obstant això, el nombre de visitants és encara un 3,2 % inferior als nivells previs a l’esclat de la pandèmia.