Cap de setmana amb moviment a les carreteres catalanes. Aquest divendres comença l’operació sortida d’agost i Trànsit preveu que sortiran 475.000 vehicles de Barcelona i l’àrea metropolitana. Per això, hi haurà carrils addicionals i restriccions per minimitzar els problemes viaris. Donada l’elevada mobilitat d’aquest cap de setmana, Trànsit demana prudència i precaució en els desplaçaments per evitar sinistres i morts a la carretera.

Xifra semblant a un altre cap de setmana de juliol

Aquest darrer cap de setmana de juliol, sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona 475.000 vehicles, xifra que representa un 2 % més que el 2019. Segons Trànsit, es tracta d’una xifra similar a la de tots els caps de setmana d’aquest mes estiuenc.

Es preveu que la mobilitat d’aquest cap de setmana serà intensa i es registraran congestions semblants a les dels cap de setmana anteriors d’aquest mateix mes. En aquest sentit, en l’operació sortida les retencions més importants es concentraran a la confluència de la C33 amb l’AP7 a Parets del Vallès i també a l’ellaç de l’AP7 i la B23 al Papiol.

Entre les mesures especials que s’habilitaran al cap de setmana, s’inclouen carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual a l’AP-7 nord i sud i a la C-32 nord i sud.

Demanen no relaxar-se durant la conducció

Trànsit demana màxima atenció durant les vacances, també en els desplaçaments curts per vies locals. Recorda que durant la circulació cal evitar sempre les distraccions amb el mòbil, respectar els límits de velocitat, no realitzar avançaments imprudents i utilitzar elements de seguretat passiva. També es demana una conducció respectuosa cap a motoristes, ciclistes i vianants.

De cara a la festivitat del 15 d’agost, en què es concentren festes majors de diversos municipis, es recorda la incompatibilitat del consum d’alcohol i altres drogues amb la conducció segura. 

Increment de conductors morts que havien consumit drogues i psicofàrmacs

Segons el Servei Català de Trànsit, els conductors morts que havien ingerit drogues i psicofàrmacs ha incrementat i se situa a nivells del 2015, any en què es van registrar les dades més elevades. El percentatge de conductors morts que havia consumit drogues i psicofàrmacs (27,6 %) va registrar un augment del 67,3 % en comparació amb el 2020. Mentre que la xifra de conductors morts que havia ingerit alcohol (27,6 %) és manté respecte a les registrades el 2020.