accident AP7
Foto: Rafel Luján Torné

(ACN / Redacció) Un camió carregat de taronges ha bolcat a les quatre de la matinada a l’AP-7 a Sant Celoni i ha obligat a tallar completament l’autopista durant quatre hores en sentit Girona. L’accident ha provocat cues de fins a 16 km en plena operació sortida del pont de la Puríssima, des de la Roca del Vallès, i de retruc també ha afectat altres vies.

Cues quilomètriques també a la C-35

Per evitar el col·lapse a l’AP-7, molts conductors han decidit desviar-se per la C-35. Això ha causat retencions de fins a 12 km entre Llinars del Vallès i Sant Celoni, en sentit nord, per buscar l’enllaç de l’AP-7 a Maçanet de la Selva. L’N-II també s’ha vist afectada per aquest accident i ha registrat aturades de 3 km al tram final de la C-32, a l’enllaç amb la GI-600 i l’N-II, entre Palafolls i Tordera, en sentit nord per enllaçar amb l’autovia A-2.

Quatre hores per retirar el camió

Segons el Servei Català de Trànsit, el vehicle i la càrrega s’han començat a retirar poc després de les 8 h. Aleshores s’ha pogut reobrir un dels carrils de circulació de l’autopista. En declaracions a RAC1, el director del SCT, Ramon Lamiel, ha dit que el camioner ha sortit il·lès de l’accident i que calculaven tardar entre tres i quatre hores a retirar completament el vehicle. Finalment, al migdia s’ha retirat la càrrega del camió accidentat a l’AP-7 i al voltant de la una del migdia s’ha acabat de retirat el tràiler. Poc abans de les 16 h, el trànsit ha quedat completament normalitzat.

Foto: Rafel Luján Torné
Foto: @transit

Aturades al nus de la Trinitat

Un accident a la C-58, a tocar del nus de la Trinitat, també ha complicat la mobilitat en l’operació sortida del pont de la Puríssima aquest dissabte. La col·lisió ha provocat retencions de tres quilòmetres d’entrada a Barcelona. A conseqüència, també s’ha tallat un carril de circulació.

Operació sortida del pont de la Puríssima

Segons el Servei Català de Trànsit, des de les 15 h de divendres fins a les 15 h d’aquest dissabte han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 423.000 vehicles, el que representa un 90 % de la previsió. Per gestionar aquest augment de volum de trànsit a les carreteres catalanes, l’STC i els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un dispositiu especial que es mantindrà fins l’11 de desembre, dia d’operació tornada.