trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 265.000 cotxes entrin a Barcelona o rodalia aquest diumenge, fins a la mitjanit, després del pont de la Mercè. L’operació tornada ha començat a les 12 del migdia, fins a les 0 h.

Tant per l’operació sortida de dijous i divendres com per la tornada d’aquest diumenge, s’han establert mesures especials per evitar embussos als peatges alliberats de les autopistes: carrils addicionals, carril bus-VAO obert i també restriccions en la circulació de camions entre les cinc de la tarda i les deu de la nit.

Tot i això, cal destacar que, arran del tall de l’avinguda Meridiana per actes festius de la Mercè, a la nit quedaran restringides les dues entrades al carril bus-VAO de la C-58 a l’altura de Ripollet en sentit cap a la capital catalana.

Retencions a diverses carreteres del territori

Les retencions a la xarxa viària catalana han començat ja a primera hora de la tarda. A la C-58 i a la C-33 s’hi han produït retencions entre Montcada i Reixac i el Nus de la Trinitat en direcció Barcelona. També a la C-16 s’ha arribat als 11 km de lentitud de Bagà a la Nou de Berguedà i 7 km de Cerca a Berga en sentit Barcelona.

L’AP-7 ha estat una altra de les vies complicades, amb 3 km de retencions a Sant Celoni, 5 km a Llinars i 3 a la Roca en sentit sud, així com 7 km a Vilafranca direcció nord. I a l‘A-2 a la zona del Túnel del Bruc han hagut de tallar la via en sentit Barcelona per regular el trànsit durant uns minuts. Posteriorment s’ha reobert però entre el Bruc i Esparraguera les retencions han arribat als 8 km.