motius vaga rodalies renfe febrer 2024

(ACN) La Generalitat ha reclamat 120.000 euros a l’Estat pels autobusos de reforç entre Vilanova i la Geltrú, Sitges i Barcelona durant l’avaria a la línia R2 Sud de Rodalies de principis de maig. Ho ha dit la ministra de Transports, Raquel Sánchez, en una entrevista a TV3, on ha assegurat que el seu departament analitzarà les “peticions” del govern.

En el moment de posar en marxa el servei de bus alternatiu, la Generalitat ja va indicar que passaria la factura a la companyia ferroviària. “Van posar la bena abans de la ferida”, ha etzibat Sánchez. Sobre l’informe que ha d’aclarir què va provocar l’avaria a la línia R2 Sud, la ministra ha detallat que estan pendents d’un informe del laboratori.

Raquel Sánchez demana una relació “més fluida” amb la nova consellera de Territori

La ministra de Transports també ha aprofitat per demanar a la nova consellera de Territori, Ester Capella, que espera que la relació amb ella sigui “més fluïda” que amb el titular anterior del departament, Juli Fernández. En aquest sentit, Sánchez ha retret que li ha resultat “impossible” quedar amb Fernández per parlar durant els nou mesos que ha estat a la conselleria.

Sobre el traspàs de Rodalies, Raquel Sánchez ha assegurat que l’executiu espanyol “està obert a fer la cessió” de part de la línia de les infraestructures que “només es fan servir per a la circulació de trens a Catalunya”.