Les bicicletes han substituït els cotxes aquest diumenge al matí en alguns punts de Barcelona. 3.000 ciclistes (segons l’Ajuntament) s’han fet seus carrers tan transitats com el d’Aragó i altres punts cèntrics de la ciutat com la plaça de la Universitat o el passeig de Lluís Companys. Amb motiu de la Festa de la Bici 2023, els milers de persones han sortit a les 10 del matí des del carrer d’Aragó, a l’altura del passeig de Sant Joan i el carrer de Sicília, per pedalejar uns 12 km aproximadament per diversos carrers dels districtes de l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí.

La bicicletada arribant al passeig de Lluís Companys, escenari de la Festa de la Bici 2023

A la bicicletada hi ha participat un públic variat: famílies, grans, joves i també persones amb discapacitat. Alguns ho han fet amb les seves bicicletes particulars i, d’altres, per exemple, amb el Bicing, el servei públic de Barcelona de bicicletes. Tot, en un ambient que ha estat molt festiu i que ha culminat amb l’arribada a la Festa de la Bici, a l’altura de l’Arc de Triomf, al passeig de Lluís Companys.

Un ciclista damunt d’una bicicleta adaptada a la Festa de la Bici 2023

Fira d’entitats i tasts de bicis

Al passeig de Lluís Companys, de 10 a 14.30 h, hi ha a la fira d’entitats activitats per a tots els públics. L’objectiu: promoure l’ús de la bicicleta amb propostes com circuits, tallers o jocs. Inclòs també l’habitual sorteig de productes relacionats amb el món de la bicicleta a tots aquells que participin en les activitats.

També es mostren productes i propostes de les entitats i empreses col·laboradores del sector i s’ofereixen tasts de diferents bicis, com les “cargo bikes” o el Bicing.