Després de 66 anys instal·lat a l’avinguda del Portal de l’Àngel, el termòmetre Cottet s’ha convertit en un element insígnia d’aquesta via comercial. Ara bé, l’any 2019 va deixar de funcionar, coincidint amb el trasllat de l’òptica a la rambla de Catalunya, però aquesta setmana, després d’un procés de restauració, la instal·lació torna a marcar la temperatura.

Durant mesos ha estat cobert per una lona mentre els propietaris actuals de l’edifici feien obres de reforma a la finca. Unes actuacions que s’han aprofitat per reparar i fer tornar a funcionar el termòmetre. Es tracta d’un element singular que va ser guardonat amb la placa identificativa Petit paisatge urbà i, de fet, els propietaris actuals i l’Ajuntament es van comprometre a conservar aquesta icona de la ciutat.

Un termòmetre de cinc pisos d’alçària i 2.000 kg

L’òptica Cottet va instal·lar el termòmetre l’any 1956, coincidint amb una reforma de la façana, i l’enginyer que el va idear, J. Nebot, volia utilitzar-lo com a reclam publicitari. Segons ha detallat el vicepresident de Cottet, Àlex Cottet, va ser el termòmetre més gran d’Europa durant molts anys, però després es va instal·lar un de més dimensions a Copenhaguen. La instal·lació, de cinc pisos d’alçària i 2.000 quilos de pes, s’ha remodelat per fer-lo més modern i de baix de consum.