La previsió del temps per a dijous anuncia una jornada molt plàcida amb alternança del sol i núvols prims gens significatius. La temperatura presentarà pocs canvis, en espera d’extremar-se l’endemà, divendres.

  • 6 h: albada serena i xafogosa
  • 9 h: sol i ascens brusc del mercuri
  • 12 h: calor intensa
  • 15 h: cel mig enterbolit
  • 18 h: sol implacable
  • 21 h: termòmetre encara al voltant dels 30 ºC

Pocs núvols i ambient estiuenc

Estabilitat arreu, però amb matisos pel que fa a l’estat del cel. Del riu Llobregat cap a a les comarques del nord de la regió metropolitana aniran travessant núvols prims passatgers. Fins i tot podria créixer alguna nuvolada al Montseny i Guilleries i no seria del tot impossible que s’escapés algun ruixat aïllat. El sud de l’àmbit metropolità de Barcelona serà testimoni d’un sol ben dominador.

La temperatura presentarà variacions mínimes i els termòmetres tornaran a fregar els 35 ºC a punts del prelitoral i de la part alta de la ciutat.

Vent feble en conjunt i una mica marcat als barris costaners durant les hores centrals del dia. L’estat de la mar seguirà ben calmat i les condicions a les platges tornaran a ser molt favorables.

Cap de setmana insegur, canviant i més xafogós

Després d’un divendres brillant amb nuvolositat escassa, el cap de setmana vindrà marcat per un temps insegur a causa d’un augment sobtat dels núvols, fins i tot no es descarta la formació de xàfecs amb tronades irregulars, preferentment al prelitoral i difícilment arribant a Barcelona i la costa.

La temperatura tocarà sostre divendres. Serà més aviat seca i es podran assolir els 35 ºC a la mateixa Barcelona i fregar els 38 ºC a les raconades més càlides del prelitoral. El cap de setmana el mercuri tindrà tendència a baixar lleugerament, però el gir de vents marítims injectaran més humitat i, per contra, l’ambient serà ben xafogós.