Feia dies que els mapes anunciaven el pas d’un petit embossament d’aire fred en altura al llarg de la jornada de diumenge, i la possibilitat d’algun xàfec a la ciutat. Finalment s’han complert els pronòstics i, havent dinat, Barcelona i l’entorn metropolità s’han vist afectats pel pas d’una breu tempesta.

La pluja ha entrat a Barcelona pel cantó del Maresme i el Vallès, tal com es pot comprovar en les imatges accelerades que ha capturat la càmera de betevé situada a dalt de la Torre de Collserola.

La cortina de precipitació ha engolit la ciutat de nord a sud, per bé que ha estat només durant uns quants minuts. Al seu pas ha deixat registres modestos de precipitació, d’entre 2 i 5 litres per metre quadrat. Poca pluja, però prou per refrescar una mica i regar els jardins i l’arbrat urbà, així com els boscos de Collserola, especialment assedegats en aquesta època de l’any

Mapa de pluja de diumenge 14 de juliol

Les pluges no han regat ni de bon tros tot el país, han afectat sobretot punts de la Catalunya Central, el Prepirineu Occidental i el litoral i prelitoral de Barcelona i del sud de Girona.

L’episodi de tempestes ja és història, tot i que entre la nit de diumenge a dilluns, i dilluns a primera hora es mantindran les nuvolades i no es descarta encara alguna gota o xàfec curt en sectors del Maresme o el Barcelonès. Entre dimecres i dijous es podria tornar a reactivar la inestabilitat.

Autor de la fotografia: @Jordihoo