El Poni Club del Parc de l’Oreneta ha tancat aquest diumenge després de més de 20 anys en funcionament. El motiu, segons el consistori, és una incompatibilitat amb la llicència d’explotació. L’Ajuntament afirma que l’activitat està qualificada de ramadera, i a la ciutat no està permesa. El director de l’equipament, Juan Carlos Docal, creu que el motiu del tancament és un altre:

“El motiu no és tècnic, és absolutament polític”

Docal diu que “l’Ajuntament creu que hi ha un problema de dignitat dels animals, i és tot el contrari”, remata.

Mentrestant, el director de l’equipament es resigna. Explica que “el consistori ha demanat un desnonament exprés, i el jutge l’ha concedit abans de resoldre el contenciós administratiu”, una situació que els obliga a “haver de marxar”.

Les famílies que han pujat al parc han fet aquest diumenge les últimes passejades en ponis conscients que “és una pena, sobretot per als infants, que perden el contacte amb la natura i els animals a Barcelona”. Altres usuaris del club, com els que fan equitació, tenen dubtes per saber on seguiran les classes.

La notificació de tancament es remunta al 2016

Fa més d’un any que l’Ajuntament va notificar al propietari que havia de cessar l’activitat perquè no s’adequava a la normativa municipal, però els responsables s’hi van oposar, hi van presentar al·legacions i van continuar amb l’activitat fins que no hi hagués una resolució administrativa.