Venus des de l'estació Espacial Internacioanal. Foto de la NASA

Els més matiners tenen premi aquests dies de cel clar, ja que es pot veure el planeta Venus, molt brillant, en direcció sud-est.

Quin és el millor moment per veure Venus?

Venus és el segon planeta més pròxim al Sol i té unes dimensions similars a les de la Terra. Aquests dies es pot veure a ull nu i de forma molt fàcil. Es tracta del punt més brillant, després de la Lluna, que arribarà a ser plena divendres, 23.

Es troba en direcció sud-est i és visible durant gairebé dues hores, just abans de la sortida de sol, entre les sis i quarts de vuit del matí. Sempre es veu a prop del Sol, però no sempre és durant la sortida de l’astre rei, també pot ser durant la posta. A mesura que avancin els dies es veurà cada cop més alt i un bon moment per gaudir-ne podrà ser el cap de setmana, ja que la matinada de divendres estarà molt ennuvolat. La matinada de dissabte, en canvi, es preveu serena.

Popularment se’l coneix com a “estrella del matí” o “estel de tarda”, en funció de l’època de l’any en què es pot observar. Malgrat això recordem que no és una estrella, sinó un planeta, i que quan es veu a l’alba serà el primer astre a brillar i quan es veu al vespre serà el primer a aparèixer cap a l’oest.