Foto: Ramon Baylina

Aquest dimarts es podrà veure la segona superlluna del 2019, després de la que hi va haver el mes passat i que va coincidir amb un eclipsi total de Lluna. El moment que es podrà veure la superlluna més gran d’aquest febrer, és a dir, el moment de lluna plena, coincidirà en horari diürn, a les 16.52 h. És així com la matinada d’aquest dimarts ja serà un bon moment per poder gaudir-ne. Com que serà de dia i, per tant, amb la llum solar, quan és més recomanable veure-la?

Quan veure la superlluna del 19 de febrer?

Aquest dimarts, a les 10.06 h, serà el moment del perigeu, és a dir, quan la Lluna i la Terra es trobaran més a prop. Concretament, a uns 356.846 quilòmetres distància. Ara bé, per veure-la intentant evitar al màxim la llum del sol, ho podreu tornar a fer a partir de les 18.30 h, quan s’hagi amagat el sol. Està previst que sigui visible des de tot Barcelona. Això sí, és aconsellable evitar la llum artificial.

La lluna plena, però, serà a les 16.52 h i es veurà un 14 % més gran del que és habitual. Es tracta d’una il·lusió òptica fruit de la proximitat entre la Terra i la Lluna i el moment en què la Lluna surt o es pon per l’horitzó.

Es tracta de la segona de les tres superllunes d’aquest any. La primera va ser el mes passat, juntament amb un eclipsi total. La tercera arribarà el 21 de març i serà la més gran de les tres superllunes, perquè coincidirà amb el perigeu de l’any. La distància entre la Lluna i la terra serà exactament de 360.772 quilòmetres.

Foto: Ramon Baylina

Els núvols deixaran veure la superlluna de febrer?

Els núvols baixos seran molt presents durant les properes matinades al litoral, així com les boires a les fondalades interiors. La superlluna es podrà veure bé a estones, ja que els núvols seran més trencats a mesura com avanci la matinada. S’espera també hi hagi ambient fred, d’entre 5 i 8 ºC a la ciutat i termòmetres inferiors als 4 ºC a totes les poblacions interiors.