previsió del temps dimecres 23 agost 2023

La previsió del temps per a aquest dimecres indica moltíssima calor de dia i de nit. Serà el pic de l’onada de calor i ens deixarà temperatures màximes de més de 35 ºC a gairebé tot Barcelona i a tocar dels 40 ºC al Vallès, nord del Baix Llobregat i Alt Penedès.

Previsió del temps horari per a Barcelona:

  • 6 h: nit a gairebé 30 ºC
  • 9 h: ràpid ascens de la temperatura
  • 12 h: pocs núvols i molt prims
  • 15 h: més de 35 ºC a gairebé tot arreu
  • 18 h: més núvols prims
  • 21 h: més de 30 ºC fins ben passada la mitjanit

Nit i dia amb temperatures molt poc habituals

Dimecres tòrrid de cap a fi que començarà amb temperatures ja molt properes als 30 ºC i que encarrilarà amb facilitat el llindar dels 35 ºC.

De fet, les màximes s’ubicaran a bona part de la ciutat per sobre d’aquests 35 ºC i només arran de mar els valors podrien quedar lleugerament per sota.

Dia de sol, enterbolit per alguns núvols prims, molt més presents entrada la tarda i el vespre. De fet, seran aquests núvols els que comportaran que la nit de dimecres a dijous sigui especialment dura. Els models pronostiquen valors superiors als 30 ºC fins ben passada la mitjanit, moment en què la temperatura encara podria voltar els 32/33 ºC.

Onada de calor amb data de caducitat

La calor continuarà sense descans dijous i divendres, tot i que probablement els valors siguin una mica més baixos que dimecres. Malgrat tot, és fàcil que es tornin a superar els 35 ºC en alguns barris i que les nits quedin poc per sota dels 30 ºC.

El cap de setmana es va confirmant un canvi important de temps que podria comportar l’adéu definitiu d’aquesta onada de calor. S’espera una clatellada contundent de la temperatura entre dissabte i dilluns i amb risc de xàfecs i tempestes, encara per confirmar la seva distribució i intensitat.