Protecció civil manté activat en alerta el pla Ventcat per les fortes ventades que ens estan afectant divendres la ciutat de Barcelona i bona part de la regió metropolitana.

De fet, l’activació d’aquest pla Ventcat es basa en els avisos que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya per a aquest divendres: El Baix Llobregat té perill alt (color taronja), mentre que el Barcelonès té perill moderat (color groc).

 

 

Els barris més pròxims al Llobregat són els més afectats: les Corts, Sants-Monjuïc, Sarrià – Sant Gervasi. Als barris de muntanya que reben la influència de Collserola (Horta-Guinardó i Nou Barris) el vent marca la jornada, especialment en els carrers perpendiculars a la serra de Collserola, en què l’aire es canalitzarà i agafarà embranzida.

En alguns punts del sud de l’àrea metropolitana de Barcelona ja s’han superat els 80 km/h.

Vent procedent de la descàrrega d’aire fred

L’entrada d’aire fred potent

és l’encarregada de propiciar aquest primer episodi important de vent de la tardor i que ens endinsarà durant unes hores en un ambient més propi del novembre que del setembre.

L’episodi  anirà clarament de baixa aquesta propera nit, que es presenta especialment freda tenint en compte que som encara a finals de setembre. La disminució del vent i la massa d’aire fred al damunt podran fer baixar els termòmetres fins als 15 ºC la matinada de dissabte. Un registre que podria quedar per sota dels 10 ºC a l’Observatori Fabra o el Tibidabo.

Protecció Civil ha fet una crida a extremar les precaucions, tant en els nuclis urbans com en les sortides a la muntanya.