Foto: Xaro Granados

La pluja finalment ha arribat. Li ha costat Déu i ajuda, però ha arribat i ho ha fet amb forts aiguats que també han afectat Barcelona just abans de la mitjanit.

Gairebé 100 litres, la majoria caiguts abans de mitjanit

Els registres més importants els trobem als barris més propers a l’Hospitalet de Llobregat, on s’han fregat els 100 litres per metre quadrat a Les Corts. També a Vallcarca i el Rectoret. Se superaven els 80 litres a d’altres indrets, com per exemple, a Sants. A la Bordeta s’han registrat 79 l/m2.  A Gràcia, el Clot, a la Zona Universitària i a Sant Genís dels Agudells la pluja ha superat els 50 litres. 

Pluges acumulades en tot l’episodi

Els barris del costat Besòs han recollit menys pluja (40-50 l/m2) , encara que en aquest punt de la ciutat el centre d’atenció ha estat el riu, que ha multiplicat per gairebé 60 el seu cabal habitual.

El Paral·lel, un cop més

Com en situacions passades, l’Avinguda del Paral·lel ha tingut novament afectacions i s’ha inundat en el seu tram final, així com altres indrets propers, com és el cas d’alguns carrers del Raval. La xarxa estava ben desperta i els vídeos i les imatges de la gran ploguda no han trigat en aparèixer.

La situació meteorològica ha millorat amb rapidesa entrada la matinada. No es descarten més ruixats, poc intensos, a partir de mitja tarda d’aquest dimecres.