La llevantada d’aquest dimecres a la matinada ha deixat diverses incidències a la ciutat. Els Bombers de Barcelona han rebut 289 trucades i han fet 71 serveis. Segons el cos l’episodi de pluja va començar a les 20 h d’aquest dimarts i s’ha llargat fins a les 4 h d’aquest dimecres, amb un pic d’intensitat a mitjanit.

El 112 també ha registrat moltes incidències, sobretot a la comarca del Baix Camp. En total, el telèfon d’emergències ha rebut 2.988 trucades a tot Catalunya, ja que, fins a les sis del matí, s’han produït 1.930 incidències. La major part de les trucades s’han rebut a Cambrils i a Reus, on s’han fet 149 i 148 trucades, respectivament, mentre que des de Barcelona s’han produït 144 incidències que han requerit atenció al 112.

Segons Endesa, a Barcelona hi ha 1.800 abonats que han quedat sense llum. Els operaris estan treballant al llarg del matí per resoldre les incidències, per això la xifra d’afectats va variant. La majoria d’afectacions es concentren a la xarxa de mitja tensió, que és la que afecta més clients.

Afectacions generalitzades al transport públic

Pel que fa a les afectacions al transport públic, a primera hora del matí el metro de la línia 3 en direcció a Zona Universitària no parava a l’estació de Paral·lel, ja que l’estació estava negada d’aigua. De fet, de matinada l’avinguda del Paral·lel ha tornat a inundar-se i l’aigua ha arribat fins al metre o metre i mig d’alçada. Cap a les nou del matí però, el servei de metro ha tornat a la normalitat.

A Rodalies, hi ha hagut afectacions generalitzades a totes les vies pel temporal i el vent d’aquesta matinada, i pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat, hi ha hagut afectacions a les línies S2 i R6.

Sobre el trànsit rodat, hi ha hagut talls a més de 30 carreteres locals per inundacions i esllavissades.

Els entorns de Montjuïc, la zona més afectada

Els barris més castigats per la llevantada han estat la Marina del Prat Vermell, amb 95 l/m2, i Sants, amb gairebé 83 l/m2. En general, Barcelona ha fregat als 100 litres amb un episodi d’aiguats i llamps i trons generalitzats. A mitja nit, alguns trams de la Diagonal han quedat negats d’aigua igual que al barri de Sants.

Els comerços de l’avinguda del Paral·lel i del carrer de Sant Pau també han patit els efectes de la llevantada. Alguns comerciants expliquen que des de la matinada d’aquest dimecres han estat treient aigua dels establiments per poder començar la jornada laboral amb normalitat.

També n’han resultat afectades les instal·lacions del Centre de Gestió d’Emergències del carrer de Lleida. El sindicat SAPOL ha compartit un vídeo a les xarxes en què es veu com l’aigua ha entrat a l’edifici. El sindicat policial denuncia “problemes d’insalubritat” al centre i ha reclamat de nou el trasllat.

La Biblioteca Joan Oliver, tancada “fins a nou avís”

La Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver ha resultat afectada pel temporal. L’equipament està tancat per inundació “fins a nou avís”. La biblioteca ho ha anunciat a través de les xarxes socials aquest matí.

Més afectacions per la pluja