La primera nevada pirinenca del mes de març s’ha produït pel pas d’un sistema frontal, aquest 6 de març. A Barcelona només va deixar dècimes de litre, però a muntanya ha estat més generós i s’han acumulat uns 14 centímetres de neu nova al vessant nord i uns quatre o cinc centímetres al vessant sud.

El mes de febrer no va nevar gaire al Pirineu. La darrera nevada va ser el dia 5 i van caure entre quatre i sis centímetres a la majoria d’estacions d’esquí, menys la de Baqueria Beret, al vessant nord, on la nevada va ser més generosa i en van caure 26 centímetres.

Per contra, el mes de gener sí ens van travessar diferents sistemes frontals que no van deixar gaire precipitació a la ciutat, però sí ho van fer als Pirineus i Prepirineu, la majoria en forma de neu. És d’aquesta manera que encara es mantenen acumulacions de més d’un metre de neu a les zones esquiables.

Quins gruixos de neu hi ha a les estacions d’esquí catalanes?

Les estacions d’esquí amb més neu són les del vessant nord, a la Vall d’Aran i al Pallars Sobirà. Destaca, per exemple, Baqueira Beret, amb gruixos de neu que arriben als dos metres de neu, entre 145 i 205 cm, en funció de la pista. Malgrat això hi ha menys pistes obertes que en setmanes anteriors, 39 de les 114 totals.

Espot Esquí acumula entre 80 i 140 cm de neu i hi ha 17 pistes obertes d’un total de 22.

Port Ainé, a poca distància de la d’Espot, té entre 100 i 160 cm de neu i 12 pistes obertes, d’un total de 25.

Ens desplacem ara cap a l’Alta Ribagorça, a Boí Taüll, on hi ha entre 110 i 140 cm de neu i 25 pistes obertes.

A la Masella, Cerdanya, els gruixos també superen el metre de neu a bona part de les instal·lacions esquiables, entre 50 i 100 cm. Hi ha 40 pistes obertes.

Seguim a la Cerdanya i ens fixem ara amb la Molina, on hi ha entre 30 i 70 cm de neu i 43 de 66 pistes obertes.

Port del Comte, a cavall entre el Solsonès i l’Alt Urgell, té entre 40 i 90 cm de neu i 20 pistes obertes.

Vallter 2000, al Ripollès, és una de les estacions més afectades per les ventades dels darrers dies i té entre 30 i 50 cm de neu i tres pistes obertes.

I l’esquí nòrdic?

Molt bones notícies també si us agrada l’esquí de muntanya o l’esquí nòrdic. Aransa, Lles i Tuixent-La Vansa tenen entre 20 i 50 centímetres de neu a les cotes més altes.