La primavera sembla que ha arribat
. Una gran bombolla d’aire inusualment càlid per a un mes de febrer ha avançat de sud a nord i ha arribat al Regne Unit, França i, fins i tot, als Països Escandinaus. De fet, el color del cel també indicava que la massa d’aire arrencava del sud. Les tonalitats marronoses i ataronjades del matí eren el reflex d’una intrusió de pols del Sàhara en suspensió, que ha comportat també un empitjorament de la qualitat de l’aire.
A aquesta situació anòmala, s’hi ha afegit el vent de garbí, que a casa nostra bufa reescalfat i que acostuma a fer pujar clarament la temperatura. Es tracta d’un vent que té especialment incidència a Girona i Barcelona, llocs on la temperatura acostuma a pujar més amb la presència d’aquest vent.
La temperatura màxima ha superat clarament els 20 ºC a la ciutat. La dada més sonada, però, han estat els 22.2 ºC de l’Observatori Fabra -dada oficial-, el registre més elevat en un mes de febrer de tota la seva sèrie centenària, que ha superat els 21.8 ºC del 13 de febrer de fa tres anys.
A l’estació meteorològica que tenim situada a la seu de betevé, els 22.4 ºC assolits avui suposen la temperatura més alta des de finals d’octubre, fa gairebé quatre mesos.
A la resta de la ciutat els registres, que han arribat als 22-24 ºC, són les dades més elevades, en la majoria de casos, des de l’11 de novembre del 2018, tot i que els 22.8 ºC de Gràcia suposen, igual que en el cas de betevé, la temperatura més alta des de finals d’octubre.
La previsió indica que el vent de garbí no tindrà continuïtat durant el cap de setmana, cosa que facilitarà que la màxima no sigui tan elevada. Tot i això, continuarà entrant aire càlid, i això farà que la mínima quedi alta i que la màxima, potser sense arribar-hi, es quedi a tocar dels 20 ºC. Ara com ara, sense perspectiva de fred o pluja.